Архівний відділ

Миронівської райдержадміністрації

Київської області

a

Звіт

Підсумки роботи архіву за 2015 рік


 В  2015 році архівний відділ Миронівської райдержадміністрації продовжував працювати над виконанням завдань, відповідно до Основних правил роботи державних архівів України та Планом заходів щодо здійснення контролю за наявністю, станом і рухом документів НАФ на 2009-2019 роки.

 На засіданні колегії Миронівської райдержадміністрації , що відбулося 30 квітня 2015 року було заслухано питання «Про результати комплексної перевірки роботи архівного відділу Миронівської райдержадміністрації» та прийнято відповідне рішення. У зв»язку з формуванням територій громад Київської області, пріоритетним завданням роботи архівного відділу на найближчий рік було визначено забезпечення прийому на постійне зберігання документів органів місцевого самоврядування, над виконанням якого відділ працює і донині.

 За попередній рік  було прийнято розпорядження голови Миронівської райдержадміністрації від 04.12.2013 № 470 «Про проект Програми розвитку архівної справи в Миронівському районі на 2014-2017 роки»,  яке  було затверджене рішенням 25 сесії Миронівської райради VI скликання від 20 грудня 2013 року № 250-25-VI .

Планом заходів щодо реалізації Програми передбачено фінансування з районного бюджету у сумі 449,3тис.грн.-для трудового архіву та 30тис.грн.-для архівного відділу. Архівному відділу передбачалося протягом 2014-2016 років надавати по 10тис.грн. щорічно на встановлення та ремонт пожежної та охоронної сигналізацій.

Разом з тим, кошти для архівного відділу в 2015 році, з об»єктивних причин, не виділялися.

 В 2015 році архівним відділом райдержадміністрації проведено 5 комплексних перевірок (Вікторівська, влади славська, Центральненська, Кип»тячівська сільські ради, Миронівська РДА), 2 тематичні перевірки (Ємчиська, Зеленьківська сільські ради), 2 контрольних перевірки (Грушівська сільська рада, управління фінансів Миронівської РДА)

 В 2015 році проведено 6 нарад-семінарів з питань організації діловодства та архівної справи  в структурних підрозділах райдержадміністрації, міськсільвиконкомах, установах та організаціях –джерелах комплектування архівного відділу та  приведення їх до сучасних вимог.

 Разом з тим, проведено перевіряння наявності та стану документів  5 фондів загальною кількістю 986 од.зб., відповідно до Плану заходів щодо здійснення контролю за наявністю, станом і рухом документів НАФ на 2015-2019 роки виконано в повному обсязі.

Прийнято на державне зберігання 9  частин фондів  загальною кількістю 306 од.зб. та 2 нові  фонди – з виборів депутатів до міської та  сільських рад, міського та сільських голів ; виборів депутатів до районної ради- 207 од.зб. управлінської документації. Разом прийнято 513 од.зб.

 Проведено удосконалення описів установ, де була проведена перевірка стану та наявності справ-виправлено нумерації скликань сесій.

Погоджено архівним відділом  :

-4 положення про архіви

-4 положення про ЕК;

-29 номенклатур справ установ-джерел комплектування архівного відділу , які пройшли погодження з ЕПК Державного архіву Київської області

Проведено удосконалення та переробку опису№1 справ постійного зберігання Миронівської ЦРЛ  за 1957-1971р.р. та Миронівської обласної лікарні відновного лікування за 1958-1998 роки. Загальна кількість справ-451 од.зб.

  На веб-сайті архівного відділу Миронівської райдержадміністрації в розділі «Новини» було висвітлено 9 інформацій щодо проведення семінарів-навчань  з питань організації діловодства та архівної справи  в структурних підрозділах райдержадміністрації, міськсільвиконкомах, установах та організаціях –джерелах комплектування архівного відділу, інші теми.